photo
Syrop daktylowy 600g VIVIO
Producent: VIVIO
Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych syropu daktylowego Wraz ze wzrostem zainteresowania kwestią zdrowego żywienia, coraz częściej poszukujemy zamienników dla tradycyjnego cukru buraczanego, który stanowi jedną z głównych przyczyn wzrastającego problemu nadwagi i otyłości. Doskonałą alternatywą dla naszego ulubionego słodzika może okazać się syrop daktylowy. Niniejszy produkt, mimo iż jest wysokokaloryczny, w odróżnieniu od cukru białego zawiera w swoim składzie szereg cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Ponadto, owoce z których syrop daktylowy jest produkowany mogą przyczyniać się nie tylko do podniesienia naszych zasobów energetycznych, ale również usprawnienia funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego. A co jeszcze warto wiedzieć na temat słodkiego syropu daktylowego? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w dalszej części tekstu. Syrop daktylowy – z czego jest wytwarzany i czym się charakteryzuje? Właściwości zdrowotne syropu daktylowego oraz jego wpływ na samopoczucie człowieka; Syrop daktylowy a odchudzanie; Przeciwwskazania dotyczące spożywania syropu daktylowego; Syrop daktylowy – cena; Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące syropu daktylowego: Gdzie kupić syrop daktylowy? Do czego można dodawać syrop daktylowy? Jaki indeks glikemiczny (IG) ma syrop daktylowy? Czy syrop daktylowy można stosować zamiast cukru? Czy syrop daktylowy jest zdrowy? Syrop daktylowy – kcal; Zastosowanie syropu daktylowego w codziennej kuchni; Syrop daktylowy – przepis. Syrop daktylowy – z czego jest wytwarzany i czym się charakteryzuje? Syrop daktylowy (nazywany również miodem daktylowym) coraz częściej stosowany jest przez osoby, które przywiązują szczególną uwagę do przestrzegania zasad zdrowego odżywiania. Jest on sokiem zagęszczonym powstającym ze słodkiego miąższu owoców palmy daktylowej. Owoce te należą do jednych z pierwszych uprawianych przez człowieka. Znajdowały one zastosowanie w kuchni już w czasach starożytnych. Badania historyczne wykazują, iż daktyle były przysmakiem mieszkańców Mezopotamii oraz Egiptu blisko 4 000 lat przed naszą erą. Ponadto, niektóre źródła donoszą, iż Egipcjanie wykorzystywali niniejsze owoce do produkcji wina, a liście palmy daktylowca często służyły do wzmacniania dachów. Swoje zastosowanie odnajdowały również pestki daktyli, które służyły za jeden z podstawowych surowców do wyrobu oryginalnej biżuterii. Syrop daktylowy jest nie tylko bardzo słodki, ale również niezwykle aromatyczny. Odznacza się on gęstą konsystencją i ciemno-brązową barwą. Drzewa daktylowe, których owoce są niezbędne do produkcji pysznego miodu, występują zazwyczaj w krajach charakteryzujących się ciepłym, a nawet gorącym klimatem. Bez trudu możemy spotkać je na terenie państw...
Sklep: www.cosdlazdrowia.pl
Cena: 14.99
Przejdź do sklepu