photo
Krem pistacjowy 200g VIVIO
Producent: VIVIO
Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych kremu pistacjowego Zarówno najmłodsi, jak i dorośli uwielbiają słodkie kremy kanapkowe, które bez przeszkód można dodawać zarówno do naleśników, jak i domowych ciasteczek. Niestety, większość z nich obfituje w szkodliwe dla zdrowia substancje, takie jak olej palmowy, czy nadmierne ilości cukru. Na szczęście, udało nam się znaleźć sposób na to, jak to zmienić. Pyszny krem pistacjowy to produkt w 100% naturalny, bez dodatku szkodliwych tłuszczy oraz słodzików. Charakteryzuje się on nie tylko niepowtarzalnym smakiem, ale również zawartością cennych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pistacjom w nim zawartym, możliwe staje się wspomożenie naszego układu krążenia oraz wsparcie funkcjonowania narządu wzroku. A co jeszcze warto wiedzieć na temat niezwykłych właściwości kremu pistacjowego? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w dalszej części tekstu. Czym charakteryzuje się krem pistacjowy i z jakich składników został przygotowany? Krem pistacjowy – właściwości zdrowotne i wpływ na organizm człowieka; Krem pistacjowy jako źródło witamin w diecie dziecka; Przeciwwskazania dotyczące spożywania kremu pistacjowego; Krem pistacjowy – cena; Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące kremu pistacjowego: Gdzie kupić krem pistacjowy? Czy krem pistacjowy można podawać dzieciom? Jak smakuje krem pistacjowy? Jak przechowywać krem pistacjowy? Czy z kremu pistacjowego można przygotować domowe lody? Krem pistacjowy – kcal; Zastosowanie kremu pistacjowego w codziennej kuchni; Krem pistacjowy – przepisy. Czym charakteryzuje się krem pistacjowy i z jakich składników został przygotowany? Krem pistacjowy to najnowszy produkt marki VIVIO, który z pewnością podbije serca konsumentów. Stworzony wyłącznie z pełnych zdrowia pistacji, bez dodatku substancji słodzących i konserwujących, stanowi doskonały dodatek zarówno do kanapek, jak i dań wytrawnych. Pistacje to jedne z najstarszych orzechów uprawianych na świecie i stosowanych w diecie człowieka. Szacuje się, iż stanowiły one przysmak mieszkańców Azji już ponad 8 000 lat temu. W ówczesnych czasach na szeroką skalę uprawiane były na terenie Syrii, Iranu oraz Iraku. Współcześnie, rozległe hodowle pistacji możemy również odnaleźć na terenie Australii, Turcji, Chin, a nawet Stanów Zjednoczonych. Pistacje są owocami drzewa z rodzaju pistacja, zaliczanego do rodziny pestkowców. Charakteryzują się one twardą skorupką, która swoim wyglądem może przypominać nam muszlę. Niemniej jednak, za najsmaczniejszą część niniejszych owoców uznaje się ich jądro o charakterystycznym zielonkawym kolorze (który jest wynikiem bogatej zawartości chlorofilu w składzie). Co ciekawe, drzewa pistacjowe (osiągające wysokość nawet 10 metrów) w...
Sklep: www.cosdlazdrowia.pl
Cena: 38.49
Przejdź do sklepu