
VIVIO Truskawka liofilizowana w kawałkach 25g foodlab
Producent: VIVIO
Truskawka liofilizowana - słodkie, orzeźwiające, bogate w witaminy i minerały owoce.Truskawka jest cennym źródłem witaminy C, A, PP oraz witaminy z grupy B, dużą zawartość wapnia, czy też magnezu. Owoce bogate są w antyoksydanty i przeciwutleniacze - jednym z nich jest kwercetyna. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Owoce poddane procesowi liofilizacji nie zawierają cukru dodanego, jedynie ten występujący naturalnie w owocach. Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.
Sklep: www.cosdlazdrowia.pl
Cena:
10.99
Przejdź do sklepu