photo
Jagody Goji suszone 250g VIVIO
Producent: VIVIO
Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych jagód goji Chociaż w naszej kuchni znane są stosunkowo od niedawna, w medycynie chińskiej jagody goji stosowane są już od ponad 2000 lat. Ze względu na bogatą zawartość substancji odżywczych w nich zawartych, niniejsze owoce zaliczane są do grupy „superfoods”. Uważa się, że regularne spożywanie jagód goji, w połączeniu ze zrównoważoną dietą oraz systematyczną aktywnością fizyczną, jest w stanie przyczynić się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia chorób nowotworowych w przyszłości. Ponadto, niniejsze owoce mogą wspierać proces odchudzania, dlatego też szczególnie cenione są przez osoby dbające o zgrabny wygląd sylwetki. A co jeszcze warto wiedzieć na temat jagód goji? Skąd pochodzą i czym charakteryzują się jagody goji? Jagody goji – właściwości zdrowotne Jagody goji a odchudzanie Przeciwwskazanie dotyczące spożywania jagód goji Jagody goji – cena Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące jagód goji Gdzie kupić jagody goji? Czy można przedawkować jagody goji? Czy jagody goji są dobre dla cukrzyka? Skąd pochodzą i czym charakteryzują się jagody goji? Jagody goji to owoce kolcowoju pospolitego – rośliny należącej do gatunku psiankowatych (podobnie jak papryka, bakłażan, czy pomidor). Niniejsze owoce od tysięcy lat (około 2300 lat) zajmują niezwykle ważne miejsce w tradycyjnej medycynie chińskiej, gdzie nazywane są „jagodami długowieczności”. Kolcowój pospolity naturalnie występuje na terenach Południowo-Zachodniej i Środkowej Azji. Niemniej jednak, jego liczne uprawy możemy spotkać w regionie Morza Śródziemnego, jak również Ameryki Północnej i Australii. Od wielu lat za największego producenta jagód goji uznaje się Chiny. Niniejsze owoce osiągają długość 1-2 centymetrów. Charakteryzują się ciemnopomarańczowym lub czerwonym kolorem i eliptycznym kształtem. Jagody goji zbierane są najczęściej w porze letniej lub/i jesiennej. Owoce kolcowoju pospolitego spożywane są najczęściej w postaci suszonej. Niemniej jednak, dostępne są również w formie soku, herbaty, proszku lub tabletek. Zgodnie z ustaleniami, każdego dnia nie powinniśmy spożywać więcej niż 5-12 gramów niniejszych owoców. Jagody goji – właściwości zdrowotne W tradycyjnej medycynie chińskiej jagody goji stosowane są w leczeniu licznych chorób. Między innymi, nieprawidłowości w obrębie układu oddechowego, sercowo-naczyniowego, jak również w terapii zaburzeń wzroku. Warto wiedzieć, że niniejsze owoce, dzięki dużej zawartości antyoksydantów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia chorób nowotworowych. Zawarte w nich kwasy tłuszczowe z grupy omega-3 wpływają natomiast na wzmocnienie naszej odporności, jak również prawidłowe funkcjonowanie układu...
Sklep: www.cosdlazdrowia.pl
Cena: 15.99
Przejdź do sklepu